Aire fresc del Pirineus per a la innovació

Del 11 al 14 de juny tindrà lloc el PireneLab al poble lleidatà d’Espot

Innovació de molta alçada. Del 11 al 14 de juny, les muntanyes dels Pirineus lleidatans acolliran els primers passos del PireneLab, unes jornades per desenvolupar nous projectes en un entorn rural. Un punt de trobada de ciutadans, empreses i administració per innovar en nous models, productes i serveis, de forma col•lectiva per a 500 milions d’usuaris.

Col•laborar, construir i desenvolupar projectes al Pirineu. En una paraula: innovar. Durant quatre dies, el poble d’Espot, al Pallars Sobirà, acollirà l’acte fundacional del PireneLab, un projecte obert perquè usuaris, investigadors, empreses i institucions públiques busquin junts nous models de negoci, serveis o solucions en un entorn d’Alta Muntanya.

Amb una filosofia basada en el respecte al medi ambient, PireneLab pretén establir un model de LivingLab adequat per a zones de baixa densitat demogràfica com l’Alta Muntanya i on els ciutadans i usuaris es converteixin en actors actius i participin del procés d’innovació.

Els objectius del primer stage, del 11 al 14 de juny, són, a més de desenvolupar un model de Living Lab adequat per a zones de muntanya, trobar punts de trobada per compartir coneixement entre zones de baixa i alta densitat demogràfica, desenvolupar tecnologies sostenibles i adequades, formular models de negoci sostenibles i adequats per a aquestes regions i, finalment, propiciar un ecosistema d’acord amb la tecnologia i la globalització sense perdre continuïtat amb el passat i l’entorn.

Els organitzadors han obert mecanismes de comunicació i participació com un Foro Pirenelab , una pàgina de Facebook o un compte a Twitter des d’on es poden aportar idees o presentar projectes.

Durant les jornades, que compten amb la col•laboració del Citilab, s’oferiran presentacions d’emprenedors, classes magistrals d’experts, microponències i s’obrirà un espai per establir relacions i contactes.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Citilab, LivingLabs, PireneLab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s