Expolab

Volem fugir de les exposicions de tota la vida

Per Silvia LLombart

DonesLa segona setmana de juliol, el Citilab acull la Universitat d’Estiu de les Dones 2009. A més de les sessions plenàries, tallers, etc., s’ha muntat una exposició que s’ubica al mateix lloc on desembarcarem amb els continguts de l’Expolab. El vestíbul de l’edifici.

Com veieu en la imatge, el format d’aquesta exposició, sobre dones pintores, és absolutament clàssic. Amb tot, mireu, hi ha dues persones que estan movent-se pel vestíbul perquè hi passa alguna cosa. Bé. Amb l’Expolab, el que volem aconseguir entre d’altres coses, és que hi hagi gent que gaudeixi dels continguts, però també que hi interactuï. I sobretot, volem fugir del model clàssic d’exposició. I com es fa això?

Doncs la veritat, no tinc resposta. En aquests moments m’estic empapant de maneres de fer, de mostrar, de participar en mostres físiques i online (ja us ho aniré explicant poc a poc). En aquest punt, hi ajudarà molt la Irene Lapuente, que forma part de l’equip Expolab i, que com podeu veure en el seu blog té experiència i passió en aquest tema.

Paral·lelament, he demanat consell a l’Albert Sierra, que treballa, investiga, descobreix i explica el que ha de ser la nova generació de museus, la seva presència a la Xarxa, etc. Aquest dilluns l’aniré a veure al seu lloc de treball a l’oficina de Patrimoni Cultural de la Generalitat per aprendre coses sobre aquest món. De moment, però, a través d’un correu electrònic ja me n’ha dit una: “Si has de posar panells amb lletra i una pantalla enganxada, malament, això és una web posada dempeus”. D’acord, en prenc nota i agafo aire: entre d’altres coses havíem pensat en panells i pantalles. Dilluns més. Seguirem informant.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Citilab, Co-working, Cornellà, Coworking, Expolab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s